Алое Вера - натурално средство за борба с вирусите

Източник: www.aloeplant.info


За разлика от бактериите, вирусите нахлуват в здрави живи клетки, за да се възпроизвеждат, което ги прави трудни за унищожаване без отрицателни странични ефекти. Няма лекарства, които безопасно да убиват вируси, но много лекарства потискат симптомите чрез инхибиране на вирусното възпроизводство. Собствената имунна система на организма предлага най-добрия курс на лечение. Алое Вера стимулира този естествен отговор, като по този начин се оказва ефективно средство срещу различни вируси, включително грип, херпес и ХИВ. Пробвайте да приемате Алое и ще подобрите имунната си система, за да ви помогне да се борите успешно с вирусните инфекции. За разлика от повечето лекарства, алое е на ниска цена и почти няма известни рискове или негативни странични ефекти. Въпреки че не е лек, алое може да намали появата на вирусни симптоми и усложнения и да забави разпространението на инфекцията.


Алое и имунния отговор

Алое Вера подкрепя защитата на тялото на клетъчно ниво, стимулирайки имунната система. Полизахаридите в алоето стимулират активността на белите кръвни клетки и увеличават броя на Т-клетките. Тези клетки координират имунния отговор, което води до производството на антитела и отстраняване на тялото на инфекциозния агент. Проучванията също така показват, че антрoкинoнът, наречен емодин в Алое Вера, спира функционирането на някои вируси, включително вируса на херпес симплекс тип 1 и 2, вируса на варицела-зостер, вируса pseudorabies и грипния вирус (1). Научете повече за здравето на имунната система и алоето:


Грип

Грипът е вирусна инфекция, която трябва да приемете сериозно и ясно, колкото е възможно по-скоро, тъй като вашето здраве е изложено на риск, ако не го лекувате бързо и правилно. Тъй като грипът може да отнеме 5-7 дни, за да премине с медикаменти - а някои симптоми се задържат и до 3 седмици след инфекцията - може да опитате да допълните лечението си с алое, за да намалите симптомите на грипа. Защо? Алоето и здравето на имунната система вървят ръка за ръка. А силната имунна система е най-добрата защита срещу вирусна инфекция! За да намалите времето за възстановяването си, трябва редовно да миете ръцете си (грипът е заразен) и да ядете много плодове и зеленчуци, които, подобно на алоето, подсилват имунната система. Тъй като горските плодове правят чудеса за вашата имунна система, защо да не опитате алое вера с горски плодове за да подготвите имунната си система за борба с грипа? 
*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет.