10 ПОЛЗИ ОТ АЛОЕ ВЕРА ПРИ МЪЖЕТЕ

Източник: globosurfer.com


Растението алое вера се използва в широк спектър от приложения, които могат да направят чудеса за здравето на мъжете. Алое вера съдържа повече от 75 различни хранителни вещества, аминокиселини, фенолни съединения, захари, ензими, минерали и много други ползотворни за здравето вещества. 

1. Успокоява раздразнена кожа, особено след бръснене
Бръсненето наранява кожата и често увеличава сухотата. Това влияе зле на бариерната функция на кожата. Едно от предимствата на алое вера за мъжете е поправянето и успокояването на щетите, причинени от бръсненето. В допълнение към това, алое вера успокоява всяко зачервяване, което може да се появи и рехидратира лицето и шията.2. Алое вера помага за премахване на акне
Предимствата на Алое Вера за мъже не се ограничават до спомагане за намаляване на проблемите, причинени от бръсненето - едно от предимствата на алое вера върху лицето помага за премахване на акне.
Алое вера съдържа антисептични съединения, които помагат да защитите кожата си от бактериите, които обикновено причиняват възпаление и инфекция. В допълнение към това растението има гликопротеини, които помагат за намаляване на зачервяването и възпалението.
Ако вече имате акне, гореспоменатите качества правят Алое Вера идеално решение. Ако нямате акне, растението може да ви помогне да намалите шансовете за огнища.


3. Алое вера изглажда кожата 
Отдавна известен със способността си да овлажнява кожата, Алое Вера е в състояние да подобри външния вид на увредена или суха кожа. Растението може да помогне за възстановяване на гъвкавостта и да намали лющенето. Едно от многото предимства на кожата на Алое Вера е омекотяването на кожата, без да я прави мазна или запушва порите. Това го прави идеален за вас, ако имате мазна кожа.4. Намалява ефектите от стареенето
Намаляването на ефектите от стареене е едно от основните предимства на алое вера за мъжете. В допълнение към хидратирането на кожата, Алое Вера ще помогне за подобряване на еластичността на кожата. Поощрявайки възстановяването на еластин и колаген, Алое Вера прави кожата да изглежда много по-млада.
Гелът от алое вера съдържа бета каротин и витамини А, С и Е - всичко това помага за подобряване на текстурата и здравината на кожата. Антиоксидантите му също помагат за неутрализиране на стареенето на вредните свободни радикали, предпазвайки ви от появата на фини бръчки.


5. Алое вера има лечебни и регенериращи свойства
Когато се използва правилно, Алое Вера за мъже помага за заздравяване и регенериране на кожата. Растението има съединения, които помагат да се увеличи скоростта, с която клетката се възпроизвежда, позволявайки на кожата да заздравее по-бързо и с по-малко белези.


6. Помага при щети от измръзване
Измръзване обикновено прогресира на етапи:
Първо, ще почувствате зачервяване и изтръпване на засегнатата кожа.
Второ, ще почувствате подуване, мехури и отделяне на химикал, наречен тромбоксан. Тромбоксанът е ограничител на кръвта и освобождаващ болката химикал.
На трето място, увреждането се разпростира до под дермата, която е най-дълбокият слой, който прикрепя костта към кожата.
И накрая, настъпва оток на тъканите, което често води до загуба на кръв и гангрена.
Алое вера е в състояние да намали нивото на тромбоксан. Клинично се използва за лечение на тежки мехури, причинени от измръзвания. Ако имате структурни увреждания, причинени от измръзване, можете да използвате Алое Вера, за да увеличите скоростта на оздравяване.


7. Подпомага растежа на косата
Алое вера активира растежа на нова коса заедно с подобряване на растежа на съществуващите космени фоликули, като засилва кръвообращението на скалпа. Съдържа ензим, който помага за засилване на растежа на косата.
Алое вера също помага за почистване на скалпа, като балансира нивото на pH. Когато скалпът е чист и циркулацията на кръвта към скалпа е идеална, нищо не може да спре по-бързия правилен растеж на косата.8. Локално лечение на изгаряния, порязвания и други рани
Една от по-малко известните ползи от алое вера за мъжете е, че има невероятна способност да заздравява рани, да намалява болката и дори да изчиства кожата.
Благодарение на своите антибактериални и противовъзпалителни ефекти, Алое Вера помага за ускоряване на възпроизвеждането на кожните клетки, а също така прониква много бързо в слоевете на кожата. Това ускорява процеса на оздравяване.


9. Алое вера може да се използва за лечение на стрии
Противно на това, което повечето хора мислят, мъжете също могат да имат стрии.  Стриите са белези, обикновено в червен или бял цвят, които се появяват, когато кожата се разтегне отвъд капацитета си.
Има много причини, поради които могат да се появят стрии. Най-честите причини включват увеличаване на наднорменото тегло или загуба на тегло.
Основният проблем със стрии е, че ако ги оставите нелекувани за продължителен период, можете да ги получите до края на живота си. Най-добрият начин да се справите със стрии е да ги лекувате веднага щом се появят.
Алое вера може да направи чудеса, когато става въпрос за справяне със стрии. Мастните киселини, ензимите, минералите и витамините на Алое Вера ще помогнат за заздравяването и повишаването на еластичността на кожата ви. За да увеличите шансовете стриите да избледнеят трайно, ще трябва да приложите алое вера в началните етапи на стрии.


10. Предотвратяване на заболяване
Заслужава да се отбележи, че Алое Вера е в състояние да предотврати заболявания както при жените, така и при мъжете. За да помогне алое вера за предотвратяване на заболявания, ще трябва да го пиете като сок.
Когато пиете сок от алое вера, поемате високи нива на антиоксиданти. Те ще помогнат в борбата със свободните радикали в тялото. Неутрализирането на свободните радикали предпазва от изостряне на заболявания.
Когато става въпрос за предотвратяване на заболявания, възрастта на растението алое вера има значение. Колкото по-старо е растението, толкова по-добре ще бъде за предотвратяване на здравословни усложнения. За оптимални ползи за здравето трябва да помислите за използването на растение от алое вера, което е най-малко на няколко години.


Въпроси:


Въпрос: Алое вера добро ли е за тестостерона?
Отговор:
Изследване, проведено върху мишки, установява, че екстрактите от алое вера са способни да увеличат производството на тестостерон. Това показва, че алое вера може да бъде идеално решение за мъже, които имат проблеми с нисък тестостерон.
За да може алое вера да засили производството на тестостерон се изисква вътрешна консумация. За това пиенето на сок от растението или яденето на алое вера може да бъде най-добрия вариант.

Въпрос: Алое вера увеличава ли естрогена?
Отговор:
Алое вера е в състояние да повиши нивата на естроген. Растителните фитоестрогенни компоненти - като бета ситостерол - имат благоприятно въздействие върху синтеза на естроген. За хората, които искат да увеличат нивата си на естроген, алое вера може да бъде идеално решение, тъй като няма вредни ефекти.


*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет.