ЗА АЛОЕ ВЕРА FRUIT OF THE EARTH

Fruit of the Earth Inc, САЩ е основана през 1980 г., като семейна компания, базирана в Тексас. През годините фирмата се налага като един от най-големите и уважавани производители на продукти от Алое Вера. Компанията разработва и произвежда продукти, изцяло вдъхновени от природата. 


"Във Fruit of the Earth, ние се интересуваме откъде произлизат съставките на нашите продукти, както и къде отиват. Ето защо алоето, използвано в нашите продукти, е внимателно отглеждано, събирано и обработено съгласно етични производствени практики, отговарящи на всички необходими нормативни изисквания и стандарти. Ние формулираме всички наши продукти, за да гарантираме, че само най-доброто влиза във всичко, което правим. Всяка стъпка от производствения процес, от първоначалната концепция до разпространението, се случва в Тексас, САЩ. Гордеем се с нашите корени и с това, че нашите продукти са създадени и произведени в Америка. Най-важни за нас са семейните ценности и всичко, което правим е съобразено с тях." 

Ето какво казват от Fruit of the Earth за тяхното алое и методите им на производство:


- Те гарантират, че тяхното алое е отглеждано в сертифицирани органично чисти полета без пестициди и хербициди. 
- Те използват собствен патентован процес на ръчно отделяне на вътрешния гел от листата, с което се осигурява чистотата на алоето. 

- Те не добавят никакви изкуствени овкусители или оцветители, захар, скорбяла, сгъстители. /Известно е че някои компании добавят сгъстители и подсладители в продуктите си за да подобрят вкуса./
- Тъй като се събират реколти целогодишно, цветът и вкусът на сока на Fruit of the Earth могат да варират. 
- Алоето е добито от полетата и обработено на същия ден, за да се осигури свежест и високо качество.
- Сокът е чист, добит чрез студена обработка от вътрешната гелообразна част на листата на алое вера. 
- Продуктите не са тествани върху животни. 

- Не се подлага на топлинна обработка, тъй като високата температура унищожава активните съставки. Студената обработка запечатва хранителните вещества веднага след отрязване на листата и п

родуктът запазва цялата си ефективност./